Sunday, March 22, 2009

Uintia

Tämä on huvittavaa, ja aika kuvaavaakin. Olen saanut ensimmäisen tunnustukseni Vaahteramäen Annikalta, enkä saa diplomin kuvaa siirretyksi blogiini. Että tällaisia nettinäppäriä sitä ollaan. Annika, kiitos!


Käymme uimahallissa kaksi kertaa viikossa. Harva se päivä kylppäri on täynnä pyyhkeitä, uikkareita ja uimalaseja.




Sisko käy vesijumpassa, ja hän onkin aikamoinen vesipeto. Hyppii altaan laidalta mahalleen, läts, ja ui juoksuvyön avulla. Sukeltaa ja nousee pintaan silmät auki ja suu hymyssä. Uintipäivästä ei voi oikein edes sanoa kuin juuri ennen, koska odottaminen on kamalaa.



Pikkuveli aloitti vauvauinnin nelikuisena, kuten siskokin aikanaan. Nyt sukelletaan ja kellutaan. Veden lorinan kuuleminen pysäyttää kaiken toiminnan, ja pyllynpesullakin jalat polkevat vettä ankarasti.

Joskus äitikin pääsee vetelemään muutaman altaanmitan. Rakastan vettä. Ja nyt minulla on oma, kätevä uimahallikassikin. Mistä tämä kukkaisinnostus oikein tulee?

5 comments:

Annika said...

Luulen, että saat ladattua kuvan, kun tallennat sen aluksi oman koneesi muistiin ja sieltä sitten lisäät sen blogitekstiisi. Jos ei onnistu, niin voithan kokeilla jonkun muun blogin kautta.
*
Minäkin olen aika onneton näissä konehommissa, mutta sitäkin innokkaampi... hmm :)
*
Olen luvannut viedä lapset kylpylään tänä keväänä. Kuopus 7kk ei vielä ole "uinut", kun olen murehtinut vaipoista sun muista...
Onko mitään vinkkejä?!

Maija said...

Hei vain, ja sori kun kestää. Yritin kyllä tuolla menetelmällä, mutta en vaan onnistunut. Täytynee yrittää vielä uudestaa, samoin kuin saada nimesi linkiksi tuohon tekstiin. Se kyllä pitäisi olla hallussa.

Olen kyllä nähnyt, että jotkut käyttävät "uintivaippoja", mutta me emme ole käyttäneet koskaan. Ikinä ei ole tullut vahinkoa veteen, eikä meidän vauvauinnin ohjaajat sitä mitenkään erityisesti suositelleet. Pissaa saattaa tietysti tulla, mutta ei se liene harvinaista isommillakaan..

Isoin juttu on ehkä se veden lämpötila. Vauvauinnissa vesi lämmitetään 32 asteeseen eli se on ihanan lämmintä. Pienille saattaa tulla kylmä viileämmässä vedessä. Tosin joka uimahallissa on varmaan yksi lastenallas, se pienin yleensä, missä vesi on lämpimämpää kuin muissa altaissa.

Vauvat pääsevät aina uimaan myös puhtaaseen veteen, kun uinnit ovat lauantaiaamuna. En kyllä enää oikein edes muista, mitä puhtausasioista sanottiin näin yleisesti ottaen. Meidän vauva on pian 7 kk, ja kyllä minä hänen kanssaan voisin jo mennä ihan uimaan siihen pikkualtaaseen.

Yksi vinkki on kyllä se, että vauvan turvakaukalo on kätevä uimahallissa. Vauva pysyy siinä hyvin eikä tarvi pelätä liukastumista. Me laitetaan aina pyyhe alle ja vauva uikkareissa siihen. Pyyhkeitä pari mukana, niin saa vaihtaa kuivaan sitten kun on uitu ja käyty pesulla. Kaukalo kuivaa nopeasti, vaikka kastuisikin. Ja joskus laitetaan alle äitiyspakkauksen muovilakana.

Tänään juuri jäi uinnit välistä, kun räkänokkaillaan taas vaihteeksi. Voivoi.

leena said...

Minulla kesti tosi kauan ennen kuin opin siirtämään tunnustus-kuvia blogiini :)

tuike said...

Mukavaa, että joku muukin rähmä-käpälä näissä tietokonehommissa :) Kyllä minullakin KESTI se merkin siirtäminen. Sitten se vain yhtäkkiä onnistui. Kyllä se siis sinultakin onnistuu!

Maija said...

Moi Tuike, ja kiitos tsempistä. Yritänkin nyt heti! Tulen vastavierailulle pian.