Monday, November 12, 2007

Blogittelua

Kuten sanottu, olen käynyt tutkimassa muiden blogeja. Jotain olen samalla oppinut omastanikin. Ainakin olen huomannut, minkälaiset blogit kiinnostavat.

Tietenkin omia kiinnostuksenkohteita sivuavat aiheet. Tällä hetkellä, hoitovapaalla olevana, remontin keskellä elävänä kirjoitustyöläisenä, kiinnostaa kaikenlainen äitiys, lapsuus, koti, remontointi, sisustus. Valitettavasti maailmanpolitiikka ei tällä hetkellä kuulu tämän listan kärkeen - ja uskallan sen näin myöntää. Ihminen ei vain kertakaikkiaan repeä kaikkeen.

Blogissa kiinnostaa sen henkilökohtaisuus. Siksi kuvat tuovat aina lisäarvoa. Onko se sitten tirkistelynhalua vai mitä, mutta on kivaa päästä kurkistamaan toisten elämään. Ja ilmeisesti olen tämän päivän lapsi myös tekstin suhteen: liian pitkää ei jaksa edes aloittaa lukemaan. Esimerkiksi omat tekstini ovat siinä rajalla, usein jo liian pitkiä. Ehkä liika omaelämäkerrallisuuskin on miinusta - on kivaa lukea sellaista, jonka voi ymmärtää myös yleisellä tasolla. Niin, ja tietenkin se, että blogi elää. Että sitä päivitetään. Sillä tavoin kiinnostus säilyy yllä.

Oma blogini ei siis täytä mitään näistä edellä mainituista...