Monday, July 21, 2008

Juhlat

Ennen juhlia pestään monta koneellista pyykkiä, silitetään, pakataan matkalaukkuun kaikkea mahdollista, huolehditaan koira joko hoitoon tai tavaratilaan mukaan, soitellaan, suunnitellaan ja hankitaan muiden juhlijoiden kanssa asiaa jos toista.

Juhlapaikalla leivotaan, siivotaan, järjestetään yllätyksiä, mietitään saunavuoroja, isommat sukulaistytöt hoitavat pieniä sukulaislapsia, puhutaan suurella äänellä, tyhjennetään kameran muistia, huolehditaan alati kasvavan eläintarhan viihtyvyydestä, tohotetaan.

Sitten juhlitaan. Ensin itketään, sitten nauretaan. Syödään valtavat määrät. Tiskataan. Syödään uudestaan. Soitetaan ja lauletaan. Valvotaan myöhään, nähdään pitkästä aikaa ja vaihdetaan kuulumisia. Lapset tanssivat ja kaatuvat housunpolvensa vihreiksi. Itikatkin syövät.

Sitten taas siivotaan, syödään jämiä, muistellaan, nauretaan, ollaan haikeita. Ja pian taas pakataan autoa, pestään pyykkiä ja palataan arkeen.

Äitini täytti 70. Soitto soi ja laulu raikasi iltakuudesta lähes aamuneljään. Siis melkein 12 tuntia! Tunnelma kilpistyy tähän kuvaan, jossa mummu, 70, ja Liisi 1 v 10 kk ovat letkiksen jälkimainingeissa.

No comments: