Tuesday, July 15, 2008

Kesä ilman remonttia

Kun asioita alkaa tapahtua, kaikkea tulee kerralla roppakaupalla. Tämä on minun ja mieheni stoorissa huomattu jo monta kertaa.

1. Koko juttu. Olemme olleet kimpassa vähän reilut kolme vuotta, ja olemme menneet kihloihin, järjestäneet isot häät, olleet Australiassa, saaneet kohta kaksi lasta ja ostaneet vanhan ikiprojektitalon. Ja hankkineet koiran.

2. Sosiaalinen elämä. Voi olla, että olen joskus tylsyyksissäni talvipimeällä valitellut, että emme näe koskaan ketään tai että maadun neljän seinän sisälle tai jotain sen suuntaista. No, kesällä Suomi liikkuu ja meilläkin käy lähes joka päivä vieraita. Liisikin osaa jo aamulla odottaa, että joku kömpii saunamökistä tai sohvalta aamupuurolle. Olemme nelostien varressa, ja nyt meille on lyhyt matka. Mahtavaa tai kuten Liisi sanoo: tahmavaa!

3. Juhlat. Tälle kesälle tuntuu kertyneen juhlaa jos jonkinlaista. Veljentyttöjen kahdet valmistujaiset, kummipojan rippijuhlat, kaksostätien satavuotisjuhlat, äidin 70-vuotisyllätysjuhlat ja varsinaiset juhlat, äidin ja isän 50-vuotishääpäivä, syksymmällä veljen 50-vuotispäivä.. ja toivoakseni jossain vaiheessa meidän maha-asukkaan nimijuhlat.

Ja kun sosiaalinen elämä on kaikin tavoin vilkasta, emme ole ehtineet tehdä remonttia ollenkaan. Se on oikeastaan aika vapauttavaa. Miehen loma on pian ohi, ja katto on edelleen entisellään, puita vielä pihassa pressun alla, piharakennuksesta ei tietoakaan. Vajaan parin kuukauden päästä syntyy vauva. Ööh, on vähän ehkä huono omatunto, mutta onko sittenkään?









Niin että tämmöisessä meidän aikamme on mennyt.

No comments: